ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Η πρόοδος της επιστήμης και ιδιαίτερα της ιατρικής είναι τεράστια. Στην καρδιολογία, η χρήση της τεχνολογίας βοηθάει στην αξιόπιστη διάγνωση των καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και στην αντιμετώπισή τους. Η σημασία,όμως, τη ς κλινικής καρδιολογίας, δηλαδή της διαδικασίας της κλινικής εξέτασης, της σωστής λήψης του ιατρικού ιστορικού και της εφαρμογής της ενδεδειγμένης θεραπευτικής επιλογής για τον κάθε άνθρωπο που πάσχει από καρδιολογικό πρόβλημα, είναι τεράστια.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΥΠΕΡΗΧΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ – ΕΓΧΡΩΜΟ ΤΡΙΠΛΕΞ ΚΑΡΔΙΑΣ


Το έγχρωμο TRIPLEX Καρδιάς αποτελεί μια απλή εξέταση της ανατομίας της καρδιάς και της λειτουργικότητάς της. Γίνεται με τη βοήθεια υπερηχογράφου και τζελ το οποίο εφαρμόζεται στον θώρακα, σε διάφορα σημεία στο αριστερό ημιθωράκιο, γύρω από την θέση της καρδιάς.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ


Το ηλεκτροκαρδιογράφημα προσδίδει πολλές πληροφορίες και πρέπει να διενεργείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με το υποκείμενο νόσημα του εξεταζομένου. Αναδεικνύεται υπόβαθρο αρρυθμιών, αρρυθμίες όπως βραδυκαρδία ή ταχυκαρδία ή κολπική μαρμαρυγή, ισχαιμία του μυοκαρδίου (κακή αιμάτωση), ιστορικό εμφράγματος ή οξύ έμφραγμα, δομικές ανωμαλίες της καρδιάς, όπως η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας κ.ά.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΠΡΟΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Προαθλητικός έλεγχος ονομάζεται ο έλεγχος από καρδιολόγο προ της έναρξης της άθλησης. Είναι πολύ σημαντικό να διενεργείται προαθλητικός έλεγχος, καθώς θα πρέπει πριν την άθληση να αποκλεισθούν καρδιαγγειακές διαταραχές που μπορεί να προκαλέσουν αιφνίδιο θάνατο ή άλλη οξεία παθολογία, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου ή η συγκοπή. Το πιο επικίνδυνο άθλημα θεωρείται ότι είναι το ποδόσφαιρο (35% των θανάτων), ενώ ακολουθούν το μπάσκετ (25% των θανάτων) και ο στίβος (15% των θανάτων). Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υπολογίζει την επίπτωση του αιφνίδιου θανάτου περίπου 2 ανά 100.000 αθλητές ηλικίας κάτω των 35 ετών ετησίως.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ


Η αρτηριακή υπέρταση είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, καθώς αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος του μυοκαρδίου, εγκεφαλικού επεισοδίου και κολπικής μαρμαρυγής, ενώ παράλληλα, σχετίζεται και με βλάβες σε όργανα-στόχους όπως λέγονται, δηλαδή βλάβες στον εγκέφαλο, τα μάτια και τους νεφρούς. Συνήθως, δεν προκαλεί συμπτώματα και γίνεται αντιληπτή αν μετρηθεί τυχαία κατά την επίσκεψη στον ιατρό ή φαρμακοποιό ή στο σπίτι.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΩΝ


Αυξημένη Χοληστερόλη και Τριγλυκερίδια αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για στεφανιαία νόσο.
Σε κάποιον οργανισμό μπορεί να είναι αυξημένη μόνο η χοληστερόλη ή μόνο τα τριγλυκερίδια ή και τα δύο. Ανάλογα με τον τύπο της δυσλιπιδαιμίας λοιπόν, ο ιατρός θα καθορίσει και την αναγκαιότητα της σωστής φαρμακευτικής αγωγής. Πολύ περισσότερο, όταν συνυπάρχει το κάπνισμα, η αρτηριακή υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης ο κίνδυνος για αθηρωμάτωση και στεφανιαία νόσο είναι μεγαλύτερος. Η χοληστερίνη εναποτίθεται στα τοιχώματα των αγγείων, ιδίως των στεφανιαίων αγγείων της καρδιάς, σχηματίζοντας την αθηρωματική πλάκα, με συνέπεια το σχηματισμό θρόμβων και αποφράξεων των στεφανιαίων αγγείων, που οδηγούν στην εκδήλωση εμφράγματος του μυοκαρδίου.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΑΡΡΥΘΜΙΩΝ


Η καρδιά είναι μυς που λειτουργεί σαν αντλία (συσπάται), αλλά έχει και ηλεκτρισμό, ο οποίος πρέπει να είναι φυσιολογικός. Ο ηλεκτρισμός και η συστολή και διαστολή του καρδιακού μυός αλληλοεξαρτώνται. Οι αρρυθμίες είναι διαταραχές του ηλεκτρισμού.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

24ΩΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΡΡΥΘΜΙΩΝ (HOLTER ΡΥΘΜΟΥ)


To Χόλτερ Ρυθμού Ηλεκτροκαρδιογραφήματος είναι μια εξέταση που εφαρμόζεται σε εξεταζόμενους με διαγνωσμένες ή μη αρρυθμίες. Επιπλέον, διενεργείται σε ασθενείς με ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου ή συγκοπής / λιποθυμικών επεισοδίων με στόχο την εύρεση πιθανών αρρυθμιών ως αίτιο αυτών. Το Χόλτερ καταγράφει ηλεκτροκαρδιογράφημα όλο το χρονικό διάστημα που θα οριστεί από τον ιατρό.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

24ΩΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ (HOLTER Α.Π.)


To Χόλτερ πιέσεως είναι μία εξέταση που εφαρμόζεται σε εξεταζόμενους με αρτηριακή υπέρταση για τη διερεύνηση της καλής ρύθμισης της πίεσης με φαρμακευτική αγωγή ή για τον έλεγχο της πιθανής ύπαρξης αυξημένων τιμών πιέσεως.

Πρόκειται για ένα μικρό μηχάνημα που λειτουργεί με μπαταρία, το οποίο είναι προσαρμοσμένο σε μια ζώνη που φορά ο εξεταζόμενος και συνδέεται με καλώδιο, στην άκρη του οποίου εφαρμόζεται περιχειρίδα, η οποία τυλίγεται γύρω από τον βραχίονα (μπράτσο) του εξεταζομένου.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ


Στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και όχι μόνο, η ιατρός δύναται μέσω skype να επικοινωνεί διαδικτυακά με τον ασθενή για την παροχή συμβουλευτικών ιατρικών υπηρεσιών. Η ανάδειξη ιατρικών εξετάσεων αλλά και η συζήτηση για συμπτώματα ή σημεία που απασχολούν τον ασθενή που ήδη παρακολουθείται από την ιατρό, είναι κάποιες φορές ζωτικής σημασίας.


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ


Η ιατρός εκτελεί επίσκεψη κατ οίκον μετά από επικοινωνία με την ίδια. Στις επισκέψεις αυτές διενεργείται ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εξέταση και όταν απαιτείται υπερηχοκαρδιογράφημα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
demerouti-footer-logo-white

Η σημασία της κλινικής καρδιολογίας, δηλαδή της διαδικασίας της κλινικής εξέτασης, της σωστής λήψης του ιατρικού ιστορικού και της εφαρμογής της ενδεδειγμένης θεραπευτικής επιλογής για τον κάθε άνθρωπο που πάσχει από καρδιολογικό πρόβλημα, είναι τεράστια. Η ιατρός, χρησιμοποιώντας στο ιατρείο της τεχνολογία αιχμής, παρέχει υψηλού επιπέδου εξατομικευμένες υπηρεσίες, έχοντας παράλληλα ως οδηγό την πλήρη ενημέρωσή της για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην καρδιολογία σε όλα τα επίπεδα (διαγνωστικό, τεχνολογία, θεραπεία επεμβατική ή μη επεμβατική), μέσα από την επιστημονική της ενεργό δραστηριότητα και την παράλληλη συνεργασία της με το πλέον εξειδικευμένο καρδιολογικό νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Copyright ©️ 2022 ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΝΤ. ΔΕΜΕΡΟΥΤΗ · ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ | Created by FCNet