Υπηρεσίες

ΑΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Τηλεϊατρική είναι η παροχή ιατρικής περίθαλψης – σε περιπτώσεις που η απόσταση είναι κρίσιμος παράγοντας – από τους επαγγελματίες του χώρου της Υγείας χρησιμοποιώντας τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών για την ανταλλαγή έγκυρης πληροφορίας για τη διάγνωση, αγωγή και πρόληψη ασθενειών, την έρευνα και εκτίμηση.

Το βασικό νομικό πλαίσιο, που διέπει τη λειτουργία της τηλεϊατρικής στην Ελλάδα είναι ο Νόμος 3984/2011, άρθρο 66, παρ. 16: «Οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής παρέχονται εφόσον υφίσταται η δυνατότητα και με ευθύνη του θεράποντος ιατρού που αντιμετωπίζει το εκάστοτε περιστατικό. Ο θεράπων ιατρός, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι υπεύθυνος να ζητά από τον ασθενή ή εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό από συγγενή α’ βαθμού, την ενυπόγραφη έγκριση χρησιμοποίησης υπηρεσιών τηλεϊατρικής. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο θεράπων ιατρός χρησιμοποιεί υπηρεσίες τηλεϊατρικής κατά την κρίση του. Οι οδηγίες των Νοσοκομείων και Μονάδων Υγείας που παρέχουν υπηρεσίες Τηλεϊατρικής είναι συμβουλευτικές και σε καμία περίπτωση υποχρεωτικές.»


Παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών από την ιατρό

Στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και όχι μόνο, η ιατρός δύναται μέσω skype (όνομα λογαριασμού στο skype: Eftychia Demerouti), μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams (όνομα Eftychia Demerouti) αλλά και μέσω βιντεοκλήσης, να επικοινωνεί διαδικτυακά με τον ασθενή για την παροχή συμβουλευτικών ιατρικών υπηρεσιών. Η ανάδειξη-εκτίμηση ιατρικών εξετάσεων των ασθενών αλλά και η συζήτηση για συμπτώματα ή σημεία που απασχολούν τον ασθενή που ήδη παρακολουθείται από την ιατρό, είναι κάποιες φορές ζωτικής σημασίας. Στην τηλειατρική, η συνεργασία μεταξύ ασθενή και ιατρού είναι μεγάλης σπουδαιότητας, καθώς ο ασθενής θα πρέπει να είναι διαθέσιμος να ακολουθήσει τις ιατρικές οδηγίες όπως π.χ. να μεταβεί άμεσα σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας αν ο ιατρός το θεωρήσει απαραίτητο.

Η αποφυγή περιττής μετάβασης σε νοσοκομείο τις μέρες του κορωνοϊού είναι προφανής, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε από το πρώτο κύμα στην Ελλάδα, δηλαδή τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2020. Η δυνατότητα πρώτης επαφής με τον θεράποντα ιατρό μέσω διαδικτύου έχει πολλά οφέλη για τον εξεταζόμενο, με κυριότερο το αίσθημα ασφάλειας που έχει καθώς αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να επικοινωνεί με τον γιατρό του οποτεδήποτε τον χρειάζεται. Άλλωστε, η ψυχική υγεία πρέπει να θωρακίζεται, ιδίως την περίοδο πανδημίας.

Άυλη Συνταγογράφηση και εφαρμογή MyHealth

Επιπρόσθετα, η ιατρός δύναται να παρέχει άυλη συνταγογράφηση στους ασθενείς που ήδη παρακολουθεί. Ο ασθενής που λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή για καρδιολογικό πρόβλημα, αγωγή που την έχει εγκρίνει η ιατρός, μπορεί να ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr και στη συνέχεια να στείλει τη συνταγή στο κινητό ή το μέιλ του ασθενή, αναλόγως τι θα έχει δηλώσει στην εγγραφή του o ασθενής. Σημειώνουμε ότι όταν γίνεται η εγγραφή για την άυλη συνταγογράφηση, με βάση τα παρακάτω βήματα, θα πρέπει να ολοκληρώνεται η διαδικασία, πατώντας υποβολή, ώσπου να βγει το μήνυμα «Η άυλη συνταγογράφηση ενεργοποιήθηκε».

Επιπρόσθετα, μέσω της εφαρμογής MyHealth (myhealth.gov.gr) παρακολουθείτε τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν συνταγογραφηθεί στο όνομά σας.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ


Επικοινωνήστε με την Ιατρό.

demerouti-footer-logo-white

Η σημασία της κλινικής καρδιολογίας, δηλαδή της διαδικασίας της κλινικής εξέτασης, της σωστής λήψης του ιατρικού ιστορικού και της εφαρμογής της ενδεδειγμένης θεραπευτικής επιλογής για τον κάθε άνθρωπο που πάσχει από καρδιολογικό πρόβλημα, είναι τεράστια. Η ιατρός, χρησιμοποιώντας στο ιατρείο της τεχνολογία αιχμής, παρέχει υψηλού επιπέδου εξατομικευμένες υπηρεσίες, έχοντας παράλληλα ως οδηγό την πλήρη ενημέρωσή της για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην καρδιολογία σε όλα τα επίπεδα (διαγνωστικό, τεχνολογία, θεραπεία επεμβατική ή μη επεμβατική), μέσα από την επιστημονική της ενεργό δραστηριότητα και την παράλληλη συνεργασία της με το πλέον εξειδικευμένο καρδιολογικό νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Copyright ©️ 2022 ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΝΤ. ΔΕΜΕΡΟΥΤΗ · ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ | Created by FCNet