Προληπτική Ιατρική & Παθήσεις: Καρδιολογικές Εξετάσεις

HOLTER ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ


To Χόλτερ πιέσεως είναι μία εξέταση που εφαρμόζεται σε εξεταζόμενους με αρτηριακή υπέρταση για τη διερεύνηση της καλής ρύθμισης της πίεσης με φαρμακευτική αγωγή ή για τον έλεγχο της πιθανής ύπαρξης αυξημένων τιμών πιέσεως.

Πρόκειται για ένα μικρό μηχάνημα που λειτουργεί με μπαταρία, το οποίο είναι προσαρμοσμένο σε μια ζώνη που φορά ο εξεταζόμενος και συνδέεται με καλώδιο, στην άκρη του οποίου εφαρμόζεται περιχειρίδα, η οποία τυλίγεται γύρω από τον βραχίονα (μπράτσο) του εξεταζομένου. Το μηχάνημα καταγράφει για 24 ώρες την πίεση του ασθενή ανά διαστήματα που έχει ορίσει ο ιατρός. Συνηθέστερα καταγράφει 4 φορές την ώρα την πίεση, αλλά με αργό ρυθμό ώστε να μην ενοχλεί τον εξεταζόμενο.

Το Χόλτερ το τοποθετεί ο ιατρός στο ιατρείο του, ο εξεταζόμενος πηγαίνει στο σπίτι του και όπου αλλού έχει σκοπό να πάει σαν να έχει μια φυσιολογική μέρα, έχοντας το μηχάνημα επάνω στο σώμα του (το φοράει). Αφού περάσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί, επανέρχεται ο εξεταζόμενος στο ιατρείο και ο ιατρός το αφαιρεί. Στη συνέχεια, ο ιατρός το ελέγχει με τη χρήση ειδικού προγράμματος στον υπολογιστή του. Μετά τη διαδικασία αυτή, που κρατάει περίπου μισή ώρα, ο εξεταζόμενος λαμβάνει την απάντηση της εξέτασης.


ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ


Επικοινωνήστε με την Ιατρό.

demerouti-footer-logo-white

Η σημασία της κλινικής καρδιολογίας, δηλαδή της διαδικασίας της κλινικής εξέτασης, της σωστής λήψης του ιατρικού ιστορικού και της εφαρμογής της ενδεδειγμένης θεραπευτικής επιλογής για τον κάθε άνθρωπο που πάσχει από καρδιολογικό πρόβλημα, είναι τεράστια. Η ιατρός, χρησιμοποιώντας στο ιατρείο της τεχνολογία αιχμής, παρέχει υψηλού επιπέδου εξατομικευμένες υπηρεσίες, έχοντας παράλληλα ως οδηγό την πλήρη ενημέρωσή της για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην καρδιολογία σε όλα τα επίπεδα (διαγνωστικό, τεχνολογία, θεραπεία επεμβατική ή μη επεμβατική), μέσα από την επιστημονική της ενεργό δραστηριότητα και την παράλληλη συνεργασία της με το πλέον εξειδικευμένο καρδιολογικό νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Copyright ©️ 2022 ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΝΤ. ΔΕΜΕΡΟΥΤΗ · ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ | Created by FCNet