Η ΙΑΤΡΟΣ


MD, MmedSc, PhD

Ευτυχία Αντ. Δεμερούτη

Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών,
Επιστημονική Συνεργάτιδα Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Ευτυχία Δεμερούτη είναι Ειδική Καρδιολόγος μετά από εξετάσεις στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστούχα Απόφοιτη Ιατρικής (1999) και Αριστούχα Διδάκτωρ (2008) της Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Έχει δυο μεταπτυχιακούς τίτλους: Στις Πνευμονικές Αγγειακές Παθήσεις με έμφαση στην Πνευμονική Υπέρταση (International Master), Πανεπιστήμιο Bologna, Italy (2010-2011) και στην Οργάνωση και Διοίκηση Μονάδων Υγείας του ΕΚΠΑ (2013-2014).

Είναι κάτοχος δύο τίτλων εξειδίκευσης. Στη Διαχείριση Βασικών Εργασιακών Ικανοτήτων (ΕΚΠΑ, 2012-2013) και στις Νεότερες Τεχνικές Υπερήχων Καρδιολογίας (ΕΚΠΑ, 2017). Κατέχει πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης για εξειδικευμένη εκπαίδευση – Υποστήριξη της Ζωής σε Ενήλικες (ALS).

Τα τελευταία τρία ακαδημαϊκά έτη παραδίδει μαθήματα στο αντικείμενο της Καρδιολογίας, στο τμήμα Παθολογίας του ΕΚΠΑ, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος «Εντατική Θεραπεία», με θέμα την Στεφανιαία Νόσο. Την διετία 2022-2024 είναι Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας (ΟΕ) της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ΟΕ  Συγγενών Καρδιοπαθειών, Πνευμονικής Υπέρτασης και Παιδοκαρδιολογίας. Από τον Ιούλιο του 2021 είναι μέλος Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Υγείας για την ολοκλήρωση και επικαιροποίηση των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών πρωτοκόλλων συνταγογράφησης για την Πνευμονική Υπέρταση.

Ήταν υπότροφος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας το 2010 και είναι μέλος Πυρήνα Ομάδων Εργασίας Βαλβιδοπαθειών, Συγγενών Καρδιοπαθειών και Πνευμονικής Υπέρτασης της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα, μέλος οργανωτικής επιτροπής συνεδρίων και σύμβουλος φαρμακευτικών εταιρειών.

Συμμετέχει τα τελευταία δέκα τουλάχιστον έτη ως ομιλήτρια στα σημαντικότερα συνέδρια στην Ελλάδα (όπως στο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο και Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Πανελλήνιο Συνέδριο Πνευμονικής Υπέρτασης) με πάνω από 50 ομιλίες και έχει πάνω από 50 δημοσιεύσεις σε συνέδρια και περιοδικά ελληνικά και ξενόγλωσσα. Είναι παράλληλα reviewer σε ξένα περιοδικά Καρδιολογίας και έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε τουλάχιστον 10 πολυκεντρικές μελέτες φαρμάκων.

Η παρούσα της δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2006 μέχρι σήμερα), στο οποίο ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία και εξειδικεύθηκε στις Νεότερες Τεχνικές Υπερήχων Καρδιολογίας, ως επιστημονική συνεργάτιδα στα τμήματα Πνευμονικής Υπέρτασης και Υπερηχοκαρδιογραφίας. Το ιδιωτικό ιατρείο στα Μελίσσια Αττικής ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010.

Μεταξύ των ενδιαφερόντων της είναι η άθληση και τα ταξίδια, είναι σύζυγος Πολιτικού Μηχανικού ΑΠΘ και μητέρα μιας κόρης, φοιτήτριας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μελίσσια Αττικής, Οκτώβριος 2023

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ


Επικοινωνήστε με την Ιατρό.

demerouti-footer-logo-white

Η σημασία της κλινικής καρδιολογίας, δηλαδή της διαδικασίας της κλινικής εξέτασης, της σωστής λήψης του ιατρικού ιστορικού και της εφαρμογής της ενδεδειγμένης θεραπευτικής επιλογής για τον κάθε άνθρωπο που πάσχει από καρδιολογικό πρόβλημα, είναι τεράστια. Η ιατρός, χρησιμοποιώντας στο ιατρείο της τεχνολογία αιχμής, παρέχει υψηλού επιπέδου εξατομικευμένες υπηρεσίες, έχοντας παράλληλα ως οδηγό την πλήρη ενημέρωσή της για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην καρδιολογία σε όλα τα επίπεδα (διαγνωστικό, τεχνολογία, θεραπεία επεμβατική ή μη επεμβατική), μέσα από την επιστημονική της ενεργό δραστηριότητα και την παράλληλη συνεργασία της με το πλέον εξειδικευμένο καρδιολογικό νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Copyright ©️ 2022 ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΝΤ. ΔΕΜΕΡΟΥΤΗ · ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ | Created by FCNet